latinica  ћирилица
16/08/2018 |  08:09 | Аутор: СРНА

Коловози понегдје влажни

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, уз повољне услове за вожњу, а на путевима у ФБиХ коловози су мјестимично влажни или мокри, због кише која је падала током ноћи.
Бањалука -
Бањалука

Због деминирања обале ријеке Саве у мјесту Пруд, ФБиХ, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Шамац један-граница Републике Српске /Гребнице/, на мосту у Улици краља Александра Карађорђевића, општина Шамац.

Саобраћај ће бити обустављен сваки дан од 8.00 до 16.00 часова и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Због санације клизишта биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на регионалним путевима дионица Братунац-Скелани и дионица Братунац три-Дрињача.

На магистралном путу М-16 Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, па се саобраћај одвија успорено.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу дионица Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

У току је санација коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-Кнежево од 7.00 до 17.00 часова. За вријеме извођења радова, саобраћај ће се одвијати, наизмјенично једном саобраћајном траком.

Ради извођења радова на изградњи канализационе мреже централног дијела општине Шипово, измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу дионице Језеро-Шипово и Шипово-граница Републике Српске /Ново Село/ и регионалном путу дионица Шипово-Бараћи.

У току је санација клизишта на неколико локалитета регионалног пута Карановац-Митровићи и регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/, због чега ће на мјестима извођења радова бити измјењен режим одвијања саобраћаја.

На магистралном путу, на дионици Клашнице два-Шарговац у току су радови на уклањању наплатнх кућица због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-6, дионица граница Републике Српске /Трновица два/-Требиње, ради извођења радова на изградњи водовода за насеље Дражесне Горе. Саобраћај ће се одвијати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

Због извођења деминерских радова, од 8.00 до 16.00 часова долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваког радног дана у мјесту Сјенина Ријека-Лукавица Ријека, општина Добој на локалном путу.

Због већег одрона на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још одвија успорено.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На дионици магистраног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, због клизишта у рејону Челића, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских Топлица.

У току су радови ауто-путу А-1 дионице Сарајево запад-Лепеница и Какањ-Високо, као и магистралним путевима: М-6 Домановићи-Столац /у близини БП Ребац/, М-18 Олово-Кладањ /Караула/ и М-18 Семизовац-Олово /мост преко ријеке Љубине код Средњег/.

Из АМС апелују да возачи прилагоде вожњу измјенама и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На граничним прелазима не чека се дуже од 30 минута.

Због извођења радова на подручју Хрватске, до даљег је обустављен саобраћај на прелазу Нови Град-Двор.