latinica  ћирилица
15/08/2018 |  16:00 ⇒ 20:02 | Аутор: СРНА

Шпирић: СДС увидио штетно дјеловање Мектића, покушај да избјегну изборни дебакл

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић оцијенио је да СДС одлуком о смјени Драгана Мектића са функције предсједника Изборног штаба СДС-а покушава да избјегне изборни дебакл јер су свјесни његовог штетног дјеловања, али им ни то неће помоћи.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић сматра да одлука о смјени Мектића представља, напокон, један добар потез СДС-а, али да би много боље и корисније за Републику Српску било да су га давно смијенили са функције министра безбједности у Савјету министара јер је са тог мјеста нанио велику штету Српској.

- СДС овом смјеном настоји да избјегне дефинитивни изборни дебакл јер су свјесни да би са Мектићем прошли као избјеглице - нити знају гдје су пошли, ни гдје су дошли. Но, свеједно, то је њихова унутрашња ствар. Убијеђен сам да ни Мектићевом смјеном не могу избјећи дебакл, а да су га смијенили раније са министарске позиције, Република Српска би имала велику корист - рекао је Шпирић за Срну.

Коментаришући Мектићеву оцјену да је његова смјена са функције предсједника Изборног штаба СДС-а техничка ствар и да је то учињено због тога што је изабран за носиоца листе за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици један, Шпирић је истакао да је то покушај скривања стварних разлога.

- Ту није ријеч о техничким питањима, већ су у СДС-у схватили да са Мектићем не иду нигдје. Његовом смјеном покушавају да избјегну изборни дебакл. То је једини разлог. Нису људи луди и сви су свјесни његовог понашања у Сарајеву и његовог односа према Републици Српској и смјеном спасавају што се спасити да, ако се ишта спасити може - навео је Шпирић.

Предсједништво СДС-а смијенило је Мектића са функције шефа Изборног штаба ове странке за октобарске опште изборе. На то мјесто, како је објавио Глас Српске, именован је предсједник Главног одбора СДС-а и начелник општине Теслић Милан Миличевић.

Иако смјена првог човјека изборне кампање непун мјесец прије њеног почетка није уобичајена, Мектић сматра да нема ништа спорно у томе.

- Именован сам за шефа Изборног штаба прије него што су формиране изборне листе. С обзиром на то да сам у међувремену стављен за носиоца листе за парламент БиХ, природно и логично је да неко други буде шеф Изборног штаба. Када почне кампања, ја ћу сваки дан бити на терену, а шеф Штаба ће имати обавеза преко главе у централи странке - каже Мектић.