latinica  ћирилица
15/08/2018 |  15:34 ⇒ 18:48 | Аутор: Б92

Субашић одлази из репрезентације; сљедећи Модрић!?

Послије Ведрана Ћорлуке и Марија Манџукића, од репрезентације Хрватске опростио се још један ветеран.
Хрватска - Португал - Фото: Getty Images
Хрватска - ПортугалФото: Getty Images

"Ватрене" је напустио и голман Данијел Субашић, па ће тако Хрвати морати да праве смјену генерације у наредном квалификационом циклусу.

Субашић је у писму јавности навео да је дошло вријеме да се послије десет година опрости с репрезентацијом и да је то одлучио "много прије почетка Свјетског првенства".

Он је захвалио тренерима са којима је сарађивао, а посебно је поменуо Славена Билића који га је први позвао у селекцију, као и Златка Далића, са којим је екипа играла у финалу Мундијала у Русији.

Субашић је био први голман Хрватске на два велика такмичења, Европском првенству 2016. у Француској и на Свјетском првенству у Русији, гдје су његове одбране биле кључне у постизању највећег успјеха у историји хрватског фудбала.

У осмини финала против Данске одбранио је три једанаестерца и одвео екипу у четвртфинале.

Против Русије је одбранио два пенала, док је у полуфиналном мечу против Енглеске добром интервенцијом у првом полувремену спријечио најбољег стрелца турнира Харија Кејна да удвостручи предност на 2:0.

Финална утакмица СП била је његова 44. у дресу Хрватске.

С обзиром на ову ланчану реакцију пензионисања играча са више од 30 година, поставља се питање да ли је сљедећи Лука Модрић који ће у септембру такође напунити 33 године.