latinica  ћирилица
15/08/2018 |  09:25 | Аутор: РТРС

Марковић: Звиздић изнио Меркеловој пусте жеље Бошњака

То што је Денис Звиздић обећао њемачкој канцеларки Ангели Меркел нема везе са стварном ситуацијом у БиХ, каже за Српскаинфо посланик СНСД у парламенту БиХ Милица Марковић.
Милица Марковић - Фото: blic.rs
Милица МарковићФото: blic.rs

Осврћући се на Звиздићеве тврдње да БиХ има добре шансе да до краја године активира МАП за чланство у НАТО, али и да убрза испуњавање услова за кандидатски статус у ЕУ, Марковићева истиче да је немогуће очекивати да се то деси у том року.

"Звиздић је можда у Њемачкој износио ставове СДА, странке којој припада и коју је представљао, али никако ставове усаглашене од стране сва три конститутивна народа и њихових легитимних представника. Он је тамо испричао неке пусте жеље Бошњака, од којих нема ништа. Глумио је неког озбиљног политичара који представља БиХ и вјероватно се декларисао као премијер БиХ, како то обично воли да ради", каже Марковићева.

Она додаје и да ће се њемачка канцеларка врло брзо увјерити у супротно од свега онога што јој је предсједавајући Савјета министара БиХ обећао.

"Питање је да ли ће се уопште до краја године конституисати нове институције БиХ послије избора, а камоли спроводити неки услови и за МАП или неке друге пројекте. Од активирања МАП, односно спровођења кључних услова око књижења војне имовине нема ништа све док Бошњаци не почну да прихватају ставове Републике Српске. Дакле, неће бити ни ове ни наредних година, све док се не уваже ставови Српске", закључује Марковићева.

Извор: Српскаинфо