latinica  ћирилица
14/08/2018 |  14:51 | Аутор: СРНА

Кошарац: Мектић је министар безвезности, а не безбједности

Предсједавајући Клуба посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да ће на изборима у октобру грађани казнити неодговорну власт у заједничким институцијама БиХ, која је ову земљу за само осам мјесеци претворила у резерват за више од 10.000 илегалних миграната из високоризичних исламских земаља.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Драган Мектић, чији су сарадници умијешани у организовано пуштање миграната у БиХ, није министар безбједности, већ министар безвезности, који ради све друго, осим посла за који је надлежан и плаћен", нагласио је Кошарац у изјави Срни.

Он је додао да је власт у заједничким институцијама у Сарајеву, предвођена Странком демократске акције /СДА/ и Српском демократском странком /СДС/ очигледно пристала на уцјене појединих међународних организација и европских држава које су понудиле новац и помоћ за трајни смјештај миграната у БиХ.

"Република Српска и њене институције неће смјештати избјеглице на својој територији. Нама та врста помоћи не треба, али су нам проблем и планови 'министра безвезности' и његовог шефа Дениса Звиздића да мигранте смјесте у центре близу српских повратничких насеља у Федерацији БиХ, те близу међуентитетске линије раздвајања", упозорио је Кошарац.

Он је додао да останак и смјештај више хиљада миграната из исламских земаља у БиХ за Републику Српску представља политички, економски, демографски и безбједносни проблем.

"Сада нисмо у могућности да утичемо на сектор безбједности и на друге заједничке институције у чијој је надлежности проблем миграната и кризе која је намјерно изазвана. Одмах након избора ситуација ће се драстично промијенити и биће пооштрени закони који третирају питање миграција и азила, а и граница ће бити много боље чувана", закључио је Кошарац.