latinica  ћирилица
14/08/2018 |  09:05 ⇒ 11:44 | Аутор: Глас Српске

Којић у посјети Караџићу и Младићу

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић у четвртак и петак ће боравити у Хагу у посјети првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу и бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу.
Милорад Којић - Фото: СРНА
Милорад КојићФото: СРНА

Којић је потврдио да сутра путује у Хаг, те да ће се први пут састати са Караџићем и Младићем откако су они завршили иза зидина Хашког трибунала.

"Хашки трибунал је до сада стално одбијао званичне захтјеве нашег центра да наши представници посјете српске притворенике. Упркос томе што Центар практично учествује у судском процесу, стално смо добијали негативан одговор, а изговор је био да се посјете одобравају углавном члановима породице и евентуално љекарима, али напокон смо добили дозволу за посјету", рекао је Којић.

Он додаје да је позитиван одговор Трибунала стигао зато што су на томе инсистирали први предсједник Српске и бивши командант ВРС.

"У наредним данима хашки притвореници ће добити и једнократну новчану помоћ од по десет хиљада марака, коју је обезбједила Влада Српске", навео је Којић.