latinica  ћирилица
13/08/2018 |  16:02 ⇒ 14/08/2018 | 08:11 | Аутор: РТРС

Милаковић: Подршка Владе Српске развоју Бањалуке

Бањалука је последњих година претворена у градилиште, многи пројекти су успјешно завршени, многи су у фази реализације, а још више их је у фази планирања и припремања потребне документације, каже потпредсједник Скупштине града Бањалука, Милан Милаковић.
Милан Милаковић - Фото: РТРС
Милан МилаковићФото: РТРС

Милаковић наводи да Град успјешно рјешава неке од вишедеценијских проблема, а сваким завршеним капиталним пројектом стварају се услови за даљи раст и развој.

Милаковић истиче да је Градска управа, на челу са градоначелником Игором Радојичићем постигла добре резултате који су видљиви на сваком кораку, а са таквом праксом и приступом и радом, потребно је наставити да би Бањалука имала услове и инфраструктуру какву заслужује.

- Задовољство је видјети велики број завршених пројеката. Град Бањалука и Влада Републике Српске су обезбиједили средства од по два милиона КМ за наставак изградње "Црног Врела", са републичког нивоа обезбијеђена су средства за реновирање Банског двора. Гради се нови Зелени мост, а град добија кружне токове на критичним саобраћајним тачкама. Приградска насеља се повезују са градом модерним реконструисаним саобраћајницама, попут путева за Мотике, Пријечане, Чесму и Куљане, као и Шарговац, гдје је финансирање ријешено са републичког нивоа. Коначно је ријешен и проблем спајања Источног транзита, гдје је град успио да заврши имовинско правне односе, а Влада је финансирала радове и сада читав овај дио града има предуслове за даљи развој - каже Милаковић.

Градске власти су обавиле велики дио посла, а како каже Милаковић, константну помоћ и подршку имали су од Владе Српске. Милаковић наглашава да је то и разлог што је клуб одборника Социјалистичке партије у Скупштини града најснажније подржао иницијативу да кључ Града добије управо премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић.

- Када је било најпотребније, приликом извођења радова на великим пројектима за које Град није имао средстава, Влада Српске је помогла свим својим капацитетима - истакао је Милаковић.