latinica  ћирилица
11/08/2018 |  21:14 | Аутор: СРНА

Стефановић осудио позив на пуч и крвопролиће

Потпредсједник Владе Србије Небојша Стефановић осудио је позив опозиције, предвођене Драганом Ђиласом, Бошком Обрадовићем и Вуком Јеремићем, на пуч и крвопролиће и истакао да то може само да нанесе штету Србији.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

Стефановић је поручио да грађани Србије могу да виде разлику између људи који су за умањивање снаге Србије и предсједника Александра Вучића који чини најбоље за свој народ.

Данашњи "твит" лидера Двери Бошка Обрадовића у којем је позвао Војску и полицију да ухапсе Вучића због залагања за разграничење са Албанцима на Косову и Метохији, за Стефановића је школски примјер позива на пуч и на крвопролиће, преноси Тањуг.

Министарство одбране и Војска Србије најоштрије су осудили позиве који им се упућују, а у којима се од њих тражи да се понашају супротно законима, те очекују да надлежни органи одмах предузму мјере да се сви који својим изјавама позивају на сукобе и крвопролиће суоче са законом.

У саопштењу којим реагују на, како су навели, изјаве неодговорних појединаца, припадници Министарства одбране и Војске Србије поручили су грађанима Србије ће чувати земљу и народ и да своје мисије и задатке обављају искључиво у складу са законском регулативом у свему поштујући војничку хијерархију, те да се то неће промијенити.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је на свом Твитер налогу позвао Војску и МУП да ухапсе предсједника Србије "због кршења Устава, гажења председничке заклетве и нарушавања територијалног интегритета и суверенитета државе Србије", реагујући тако на изјаву предсједника Вучића да се он залаже за разграничење с Албанцима на Косову и Метохији, пренио је Тањуг.