latinica  ћирилица
11/08/2018 |  14:39 ⇒ 15:37 | Аутор: РТРС

"Успјешна Српска" у сусрет Свејтском дану младих (ФОТО)

Омладинци Покрета "Успјешна Српска" у сусрет Свјетском дану младих, који се обиљежава 12. августа, организовали су акцију чишћења дворишта мјесне заједнице у Доњим Загонима.
Активисти Успјешне Српске поводом Свјетског дана младих - Фото: РТРС
Активисти Успјешне Српске поводом Свјетског дана младихФото: РТРС

Ријеч је о локацији на којој је некада била читаоница и центар окупљања мјештана овог села.

Читаоница је срушена, а сав простор је обрастао у коров. Прије пет година набављен је грађевински материјал и обећана је градња, али до данас ништа није урађено, a материјал пропада.

Уз то, на овом дијелу пута често се дешавају саобраћајне незгоде, управо због лоше прегледности и неочишћеног простора крај пута. Једна саобраћајна незгода догодила се управо док је трајала акција омладине.

"Све креће од малих корака, од малих ствари, или што би наш народ рекао - треба кренути од свог дворишта. Баш као што смо ми уредили ово двориште, треба кренути од ствари које можемо промијенити у локалној заједници и одмах осјетити побољшање. Корак по корак, доћи ћемо и до оних великих и кључних. Тако ће успјети Српска", рекао је Александар Стевановић, потпредсједник Актива младих Покрета "Успјешна Српска".

Акцију је подржао и предсједник Покрета "Успјешна Српска", проф. др Златко Максимовић.

"Драго ми је да је, умјесто подјеле флајера или пуштања балона, омладина Покрета у сусрет Свјетском дану младих изабрала баш овакву акцију. Наши омладинци су вриједни и упорни и, као што често кажу, ако хоћемо резултате, треба да засучемо рукаве и да вриједно радимо", рекао је Максимовић и додао да младима треба посветити посебну пажњу и пружити им подршку за њихове идеје.