latinica  ћирилица
11/08/2018 |  13:23 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Правосуђе ради под притиском и у тешким условима

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија рекао је данас Срни да добијена пријетећа порука, која својим садржајем упућује на то да иза ње стоје одређени радикални исламистички кругови, показује под кавим тешким условима и притиском ради правосуђе у БиХ.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Непознато лице упутило је јуче пријетеће СМС поруке носиоцима највиших функција правосудних институција БиХ.

"Пријетње носиоцима правосудних функција сигурно су и резултат атмосфере притисака и оспоравања од одређених политичких фактора који не могу да се помире са чињеницом да немају контролу над правосуђем и утицај на њега", истакао је Тегелтија.

Он је рекао да управо те особе и политички фактори, који врше притисак на правосуђе, јер не могу да га контролишу, покушавају оспоравати рад носилаца правосудних органа на сваком могућем мјесту и на сваки могући начин.

"То, сасвим сигурно, даје крила свима онима који би да се обрачунају са правосуђем из разних разлога, користећи при томе и методе пријетњи и застрашивања", рекао је Тегелтија.

Тегелтија је нагласио да, без обзира на пријетње, они настављају да раде свој посао професионално, независно и у складу са законом.

Пријетеће поруке јуче су, осим Тегелтије, добили и предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец, потпредсједник ВСТС БиХ Ружица Јукић, потпредсједник ВСТС-а Јадранка Локмић Мисирача, те тужилац овог тужилаштва Дијана Кајмаковић и судија Суда БиХ Хасији Машовић.