latinica  ћирилица
11/08/2018 |  10:21 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Пет милиона КМ за амбасаде БиХ без резултата

За дипломатско-конзуларна представништва БиХ обезбијеђено је око пет милиона КМ за обнову објеката које користе домаће дипломате у свијету, а дио стручне јавности и званичника упозорава да је стање у дипломатији далеко од доброг.
ДКП мрежа - Фото: РТРС
ДКП мрежаФото: РТРС

БиХ има 56 ДКП, односно 44 амбасаде, шест генералних конзулата и шест мисија при међународним организацијама, пише "Глас Српске".

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламнета БиХ Лазар Продановић оцијенио је да је ситуација у дипломатији БиХ гора него крајем прошле године када је парламент БиХ оцијенио да је лоша.

Продановић каже да имиџ БиХ није поправљен, а лоши резултати и афере само су дио онога што је обиљежило рад дипломатске мреже у овом мандату.

"Поново је у небројено случајева до изражаја дошла немоћ дипломатије, немамо закон о спољним пословима и о чему ту можемо да причамо осим о силним путовањима министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка од којих БиХ није остварила корист", рекао је Продановић за "Глас Српске".

Делегат из реда хрватског народа у Дому народа парламента БиХ Марио Караматић оцијенио је да је спољнополитички рејтинг БиХ раван нули.