latinica  ћирилица
10/08/2018 |  20:32 | Аутор: Б92

Звезда: Казна је драстична, сљедећи пут нас избацују из Европе

Фудбалски клуб Црвена звезда уложиће жалбу на одлуку УЕФА да затвори стадион "Рајко Митић" за двије наредне европске утакмице црвено-бијелих.

УЕФА је клуб казнила једном утакмицом пред празним трибинама због расистичког скандирања навијача на мечу са Судувом и још једном због активирања условне казне из прошле сезоне.

Звезда се огласила саопштењем у коме наводи да је УЕФА својом одлуком казнила и играче и навијаче и наравно клуб.

Из клуба упозоравају да би понављање истог или сличног прекршаја Звезду избацило из Европе. Звезда се са казном избацивања из евро-такмичења већ суочила прије четири године, само што су тада повод биле финансије и дугови.

"Казна је драстична, али само дијелом очекивана због чега планирамо да уложимо жалбу. Црвена звезда је предузела све мјере и упозорила на могућност овако тешке казне посебно послије успјешног жалбеног поступка у фебруару. Схватамо важност присуства публике на стадиону, знамо колико подршка значи играчима на терену и баш због тога упозоравали смо на посљедице које могу наступити. Овако, кажњени су сви, играчи који остају без овакве подршке, навијачи којима је ускраћено присуство и клуб који предузима све да се Звезда на прави начин врати на пут европске славе", наводи се у саопштењу клуба из Љутице Богдана.

Додају да ће видјети какве су могућности жалбе и да раде на томе да се не понови исти или сличан прекршај у наредне минимум двије године, било на домаћем или гостујућем терену.