latinica  ћирилица
10/08/2018 |  09:34 | Аутор: Б92

Ђоковић: Боље пораз сада, него на УС опену

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, рекао је послије пораза од Стефаноса Циципаса, да га овакви неуспјеси сигурно не радују и да је то нешто што га фрустрира.

"Заиста сам желео да дођем до доброг резултата. Порази у овим деловима турнира ме сигурно не радују. Заиста ме то фрустрира. Али морам да их прихватим и наставим даље", рекао је Новак послије елиминације.

Некада најбољи тенисер свијета у осмини финала изгубио је од младог грчког тенисера Стефаноса Циципаса (6:3, 6:7 (5), 6:3).

"Наредни турнир на којем ћу играти је Синсинати, једини Мастерс који никада нисам освојио у каријери и надам се да ћу имати добар турнир", казао је Ђоковић.

Српски играч истакао је и шта није добро радио у овом дуелу.

"Једноставно нисам играо добро, поготово са основне линије. Нисам ни добро ритернирао. Тако да свеукупно није био ово сјајан меч за мене. Дешавају се овакви дани и боље да се десе сада, него касније на америчкој турнеји".

Ђоковић је похвално причао о Циципасу, који још увек није напунио 20 година.

"Он је дефинитивно један од лидера генерације која долази, поготово ове сезоне у којој је имао неке фантастичне победе. Веома је талентован, улажен много труда на терену и ван њега. Био је најбољи јуниор света и ако настави овако светла је будућност пред њим", рекао је Новак.

Ђоковић је на крају истакао да је Циципаса играо боље у одлучујућим моментима, да је то све спорт и да играчи морају да се носе са таквим ситуацијама.