latinica  ћирилица
10/08/2018 |  08:04 ⇒ 08:07 | Аутор: РТС

Црногорски пут извињења у Книн

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић кренуо је на пут извињења за Книн, гдjе ће се срести са представницима српског народа, али и више српских породица из тог краја.
Црногорски пут извињења - Фото: РТС
Црногорски пут извињењаФото: РТС

Осим Милачића, у Книн иде и генерални секретар Праве Црне Горе Владислав Дајковић.

"Циљ путовања је упућивање симболичног извињења братском српском народу у Хрватској, али и уопште српском народу, поводом нечувеног присуства представника Војске Црне Горе на прослави 'Олује'. Сигурни смо да ће наше симболично извињење бити заправо глас већинске Црне Горе", саопштено је из Праве Црне Горе.

Та партија, како су саопштили, поштује државу Хрватску, њен Устав и законе, те се ни у ком смислу неће мијешати у њихову унутрашњу политику.

"Овим путовањем испуњавамо искључиво моралну обавезу према тамошњем српском живљу, али и свим Србима које је овај скандалозни чин званичне Црне Горе увриједио", наводе из Праве Црне Горе.

Да подсјетимо, црногорски официр Иван Машуловић (46) из Никшића у недјељу је присуствовао прослави "Олује" у Книну. 

Како је тада саопштило Министарство одбране Црне Горе, Машуловић – који се налази на функцији војног аташеа у Хрватској – учествовао је на обиљежавању хрватског Дана победе у оквиру редовних активности и на позив домаћина, у складу са уобичајеним дипломатским протоколом.

Одлазак Машуловића у Книн осудили су политичари из Србије као и црногорске опозиционе партије.