latinica  ћирилица
09/08/2018 |  19:25 | Аутор: СРНА

Командант НАТО за Европу нуди помоћ Скопљу

Врховни командант НАТО-а у Европи генерал Куртис Скапароти изјавио је у Скопљу да Македонија има пуну подршку Алијансе за чланство и изразио захвалност за посвећеност у одржавању безбједности у региону.
НАТО алијанса (Фото: Flickr) -
НАТО алијанса (Фото: Flickr)

Скапароти, Командант Команде америчких снага у Европи, је током разговора са македонским премијером Зораном Заевим исказао отвореност за сарадњу и помоћ уколико је неопходна Македонији ради усклађивања политике и стандарда све до коначног чланства у НАТО-у.

Заев је рекао, да је посјета високог званичника и подршка коју преноси посебна мотивација за грађане и институције да на предстојећем референдуму покажу одлучност за наставак пута који омогућава пуноправно чланство у ЕУ и Алијанси.

Он је додао да је Македонија, као будућа чланица НАТО, спремна у потпуности да подијели обавезе и одговорности за очување регионалног и међународног мира и стабилности, преносе македонски медији.

Скапароти позвао је македонског премијера да посјети централну команду НАТО-а у Монсу у Белгији.

Генерал у Скопљу састао се и са министром одбране Радмилом Шећеринском, а посјетио је и касарну "Илинден", гдје је изведена показна вјежба.