latinica  ћирилица
09/08/2018 |  18:02 | Аутор: СРНА

Негативне посљедице санкција и тарифа

Њемачке компаније све више осјећају негативне посљедице политике санкција америчког предсједника Доналда Трампа, укључујући оне против Ирана, као и тарифа на којима Вашингтон инсистира у трговинском спору са Кином, саопштила су њемачка пословна удружења.
Њемачка застава - Фото: илустрација
Њемачка заставаФото: илустрација

"Наравно да америчка политика утиче на њемачку спољну трговину", рекао је Холгер Бингман, шеф трговинске асоцијације БГА, додајући да посебно тешко пролазе појединачне компаније.

"Апсолутно је неприхватљиво да се амерички закони примјењују ван америчке територије", рекао је он.

Бингман је апеловао је њемачку Владу да тачно објасни како мисли да заштити њемачке фирме након најновијих санкција Ирану, истичући да ако Берлин то не уради, њемачке фирме ће постепено престати тамо да послују.

Фолкер Трејер /Волкер Треиер/, шеф за спољну трговину у њемачкој Трговинској комори, рекао је да међународна атмосфера постаје све сложенија за њемачке фирме.

Он је навео да америчке мјере погађају њемачке трговинске партнере, па самим тим и њемачке компаније, додајући да не треба бити оптимиста што се тиче извоза.

Бингман и Трејер реаговали су на најновије америчке санкције Русији, али и мјере против Ирана, као и тарифе и трговински спор САД и Кине.