latinica  ћирилица
09/08/2018 |  14:24 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Унаприједити односе Српске и Индије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Република Српска гаји пријатељске односе са Индијом и да жели да се ти односи унаприједе на економском, културном и сваком другом реалном плану.
Предсједник Српске и амбасадор Индије - Фото: РТРС
Предсједник Српске и амбасадор ИндијеФото: РТРС

Током данашњег састанка са нерезидентним амбасадором Индије за БиХ Рахулом Чабром у Бијељини, Додик је захвалио за све већи ангажман Индије у пројектима у Републици Српској.

Додик је индијском амбасадору захвалио и за стипендије које додјељују младим студентима за студирање у Индији, на индијском парку пријатељства који ће Индија градити у Милићима, као и блиској сарадњи и пројектима са Бањалуком и још низ градова у Републици Српској.

Додик и Чабра су се дотакли и актуелне мигрантске кризе у БиХ која постаје озбиљан проблем, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Индијски амбасадор је увјеравао предсједника Српске у одлучан став Индије да ће, уколико се на територији БиХ евентуално појави неко од миграната из Индије, представници државе Индије лично их вратити назад, наведено је у саопштењу.

Предсједник Српске и индијски амбасадор разговарали су и о осталим актуелним политичким и економским питањима у БиХ и региону, при чему је Додик истакао да на предстојећим изборима очекује велику побједу СНСД-а и владајуће калиције у Републици Српској и њихових кандидата.