latinica  ћирилица
09/08/2018 |  10:41 ⇒ 12:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Условна казна и протјеривање из Србије за шест хрватских навијача

Шесторица од 13 хрватских навијача "Торциде" нагодили су се са Другим основним тужилаштвом и признали кривицу за тешку крађу на бензинској пумпи у Врчину прошле седмице, за условне казне затвора и протеривање из Србије.
Графити (фото:Teodora Vasiljević, Prva TV) -
Графити (фото:Teodora Vasiljević, Prva TV)

Споразум о признању кривичног дјела између шесторице окривљених и Другог односног тужилаштва у Београду, потврдио је суд и они су већ протјерани из Србије.

Портпарол Другог основног суда Ирина Ковачевић рекла је Танјугу да је суд потврдио споразум према којем су окрвљени осуђени на казне од шест месеци затвора са роком провјере од двије године и меру протјеривања странаца из земље од три године.

Она је навела да је споразум закључен у уторак и да су окривљени већ протјерани из Србије.

Осталих седам навијача "Торциде" који се терете за кривично дјело тешка крађа још се налазе у притвору Окружног затвора у Београду, који им је одређен у недјељу због опасности од бјекства.

Ових 13 навијача су прошлог петка били ослобођени у прекршајном поступку за кршење Закона о јавном реду и миру, али су задржани због сумње да су извршили кривично дјело, па је случај против њих преузело тужилаштво.

Што се тиче других 14 навијача сплитског "Хајдука", који су у петак били приведени због крађе из продавнице на бензинској пумпи у Врчину и исписивању усташких графита, њих је судија за прекршаје у Београду осудио у петак на по 15 дана затвора.

Они су осуђени за прекршај, и одмах су пребацени у затвор у Падинску Скелу на издржавање казне, мада имају право да уложе жалбу на ову пресуду.

Такође, Прекршајни суд у Нишу осудио је три навијача на новчане казне од по 20.000 динара, јер су код њих су пронађене бакље, металне и дрвене палице и сјекире.