latinica  ћирилица
08/08/2018 |  20:21 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Дјеца с љубављу, Бијељини и Српској

У Градском парку у Бијељини вечерас је у организацији Градског одбора СНСД-а одржана представа за најмлађе под називом "Дјеца с љубављу, Бијељини и Српској". Циљ овог анимационог програма јесте подизање свијести и промоција пронаталитетне политике, коју посљедњих година у великој мјери стимулише и Влада Републике Српске.
Дјечија представа у Бијељини - Фото: РТРС
Дјечија представа у БијељиниФото: РТРС

Примаријус доктор Милица Ловрић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, истакла је да су дјеца наша нова енергија, највеће богатство и љубав, те додала да су Бијељина и Република Српска увијек биле за пронаталитетну плитику.

"Овом активношћу ми промовишемо здравље, породицу, здрав начин живота, дјецу, њихову радост и креативност, са јасном поруком да наша дјеца остану овдје, заједно са својим родитељима, да уживају и да дају будућност Републици Српској", каже Ловрићева.

Она је позвала све институције да подрже овакве активности и као љекар у Општој болници "Свети Врачеви" у Бијељини напоменула да је у прошлом мјесецу у овој болници рођено 100 беба више него мјесец дана раније.

Предсједница Актива жена Градског одбора Бијељина Тања Бошњаковић напоменула је да Влада Републике Српске на челу са премијерком Жељком Цвијановић чини све да наши малишани буду у што већем броју у Републици Српској.

"Фонд за дјечију заштиту Републике Српске је прије неколико дана почео исплату породиљског додатка за треће и четврто дијете, које је добило 111 мајки за треће и 14 за четврто дијете. Поред тога Влада Републике Српске финансијски подржава незапослене породиље у износу од 405 марака", навела је Бошњаковић. 

Показатељ да је претходног мјесеца рођено више беба него почетком године, довољно говори о томе да су мјере Владе Републике Српске успјешне и да доприносе наталитету у Републици Српкој, закључила је предјседница Актива жена Градског одбора СНСД-а у Бијељини.