latinica  ћирилица
08/08/2018 |  16:50 | Аутор: СРНА

Вучић: Остаћемо уз свој народ на Космету и повећати помоћ

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће Србија остати уз свој народ на Косову и Метохији, те најавио да ће им у наредној години повећати сваку врсту помоћи.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

"Не само да нећемо смањивати своје присуство, већ ћемо у свакој од 10 општина са српском већином повећати улагања и реализовати пројекте, попут водовода, вртића и система за отпадне воде, јер од тога зависи опстанак нашег народа на Косову и Метохији", рекао је Вучић у телефонском обраћању Србима и члановима Српске листе окупљеним у сали Техничког факултета у сјеверној Косовској Митровици.

Он је истакао да је за Косово и Метохију далеко било какво рјешење и да ће наставити да се бори, те да зато тражи подршку Срба са Косова и Метохије, јер они, како је нагласио, знају ко је са њима.

"Знате да без вас нећу донети ниједну одлуку", рекао је Вучић и најавио да ће у септембру доћи у Косовску Митровицу, да би народу пренио о чему се разговарало у Бриселу.

Скупу су присуствовали генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић и директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.