latinica  ћирилица
08/08/2018 |  12:49 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

Почела обнова крова на школи у Мишином Хану (ФОТО)

На згради подручне школе "Милутин Бојић" у Мишином Хану код Бањалуке данас је почела санација крова за шта је из градског буџета издвојено 19.000 КМ, потврђено је у градском Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.
Обнова крова на школи у Мишином Хану - Фото: СРНА
Обнова крова на школи у Мишином ХануФото: СРНА

Радове изводи предузеће Градпром, а на овој школи која је додатно оштећена током олујног невремена крајем јула, планирана је и замјена столарије за шта ће средства обезбиједити Влада Републике Српске.

Осим радова на школи у Мишином Хану, у току је реконструкција више школских објеката на подручју града, за шта су средства обезбијеђена градским буџетом или у сарадњи са Владом Републике Српске и УНДП-ом кроз пројекат енергетске ефикасности.

На 19 школских установа током ове године биће обављене поправке у вриједности од 2,5 милиона КМ.

У Одјељењу наводе да је у току је реконструкција крова на централној школи "Јован Дучић" у Залужанима коју градска управа финансира са 34.504 КМ, а изводи предузеће Зоринг из Српца.

Како би ђаци од јесени имали боље услове за рад, уводи се и централно гријање у подручној школи у Чесми, за шта је обезбијеђено 23.868 КМ, а уз помоћ новца из фондова УНДП-а, ова школа ће бити проширена за још једну учионицу.

У петак, 10. августа, требало би да почне реконструкција крова школе "Иван Горан Ковачић" за шта је из градског буџета издвојено 36.565 КМ.

Град је за ОШ "Петар Кочић" одобрио 4.000 КМ за санацију димњака, док је подручној школи у Агином Селу одобрено 18.122 КМ за обнову фасаде.

Ускоро би требали почети радови у школама "Мирослав Антић" којој је одобрено 30.000 КМ за реконструкцију крова, "Бранко Ћопић" 17.000 КМ за санацију мокрих чворова, док је школи "Ђура Јакшић" одобрено 25.814 КМ за замјену дијела столарије.

У Основној школи "Доситеј Обрадовић" у насељу Обилићево нова школска година започеће у бољим условима, јер су учионице "утопљене" путем пројекта енергетске ефикасности УНДП-а, док је Влада Републике Српске финансирала набавку нових пећи за котловницу.

Када је ријеч о реконструкцији школских објекта који ће бити реализовани у сарадњи са партнерима, један од најзначајанијих пројеката је обнова Основне школе "Вук Стефановић Караџић" у Борику, вриједна 760.000 КМ.

Средства су добиле и двије средње школе и то Техничка за санацију крова и Електротехничка за замјену столарије и дијела старих радијатора.