latinica  ћирилица
07/08/2018 |  19:47 ⇒ 19:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Мој деда је био Хрват, па сам предсједник Владе Србије

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас, поводом реаговања државног врха Хрватске на говор Александар Вучића у Бачкој Паланци на обиљежавању годишњице "Олује", да јој није јасно шта се то дешава у Хрватској и шта ради њихов државни врх који покушава да "изокрене истину".
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

"Није ми најискреније јасно шта се то дешава у Хрватској и шта ради хрватски државни врх. Пажљиво сам слушала Вучићев говор и ни у једном тренутку нисам видјела ништа проблематично у његовом говору. Чини ми се да хрватски државни врх покушава у потпуности да изврне истину и проба да прикаже како је црно бијело и обрнуто, бијело црно", рекла је Брнабић.

Нагласила да од предсједника Србије Вучића није чула никакаве фашистичке изјаве, али да их јесте чула у Глини, када су тамо прослављали "Олују".

У емотивном одговору на питања новинара, Брнабић је рекла да је њен деда био Хрват, а не Србин из Хрватске и да је поред те чињенице она постала предсједница Владе Србије.

"То показује да је Србија довољно отворена и да је могуће у Србији да имате предсједника Владе чији је деда био Хрват. Замислите у Хрватској да имате предсједнка Владе који има било какве везе са Србијом", навела је Брнабић у емотивном говору.

Истакла је да, са друге стране, у Хрватској имамо ситуацију да голман хрватске репрезентације не смије ни да помене да има било какво српско поријекло.