latinica  ћирилица
07/08/2018 |  18:06 | Аутор: СРНА

Дани позоришта у Мркоњић Граду

У Мркоњић Граду сутра почињу 10. Дани позоришта током којих ће бити одигране разноврсне представе, почевши од лаких комедија до историјских драма, рекла је на данашњој конференцији за новинаре селектор фестивала Дубравка Николић.
10. Дани позоришта, Мркоњић Град - Фото: СРНА
10. Дани позоришта, Мркоњић ГрадФото: СРНА

Она је додала да ће Дане позоришта сутра навече свечано отворити глумац, писац и режисер Радослав Миленковић, након чега ће у част фестивала заједно са глумицама Татјаном Кецман и Миленом Павловић одиграти представу "Сирена и Викторија".

Николићева је напоменула да ће на десетим мркоњићким Данима позоришта бити одигране представе "Остајте" у извођењу студената Независног универзитета Бањалука, "Вила Сашино" позоришта "Масука" из Велике Плане, "Прељубници" Културног центра "Радоје Домановић" из Раче и "Мировна мисија" позоришта из Бијелог Поља.

"Овогодишњи фестивал има само аматерску селекцију. Публика ће оцјењивати представе и једина је награда публике која ће бити додијељена у недјељу, 12. августа, када се завршава фестивал", рекла је Николићева.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић истиче да Дани позоришта имају традицију и посебно мјесто на друштвеној сцени захваљујући индивидуалном залагању и напорима управе позоришта.

"Вјерујем у избор селектора фестивала и вјерујем да ће публика пронаћи за себе представу сходно свом сензибилтету", изјавила је Аничићева.

У суботу, 11. августа, у пратећем програму фестивала професор Љиљана Чекић ће одржати предавање о теми "Оснивање Народног позоришта Врбаске бановине и његов утицај на живот бановине".

Организатори манифестације су мркоњићко Градско позориште и Културно- спортски центар "Петар Кочић", а покровитељ је општина Мркоњић Град.