latinica  ћирилица
07/08/2018 |  11:17 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Кошарац: Страх и паника губитника из "Савеза за поразе"

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је "лажна прича о приватизацији Електропривреде Републике Српске резултат страха и панике губитника из "Савеза за поразе" и њихових сарајевских страних ментора од могућег укидања америчких санкција и сигурне побједе Милорада Додика и СНСД-а на предстојећим општим изборима".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Не зна се шта је горе за губитнике Вукоту Говедарицу и Бранислава Бореновића - то што ће их предсједник Додик и СНСД "помести" на изборима или то што је сасвим могуће да ће му нова америчка администрација укинути санкције и тако све полтроне и губитнике из СДС-а и ПДП-а, који су у протекле четири године проводили пробосанску политику, учинити безначајним и небитним", изјавио је Кошарац.

Он је подсјетио на то да су америчке санкције предсједнику Републике Српске уведене након проведеног референдума о 9. јануару, Дану Републике Српске.

"Укидање санкција представљало би потврду права српског народа и институција Републике Српске на провођење референдума и на обиљежавање наших највећих и најзначајнијих празника, што би био снажан ударац сљедбеницима пробосанске политике из 'Савеза за поразе', који су се, попут Драгана Мектића, јавно хвалили да нису изашли на референдум", нагласио је Кошарац.

Он је оцијенио трагикомичним начин на који је осмишљен и у јавност пласиран класични спин о наводној приватизацији "Електропривреде Републике Српске" у замјену за укидање америчких санкција предсједнику Додику.

"Данима су покушавали да обезвриједе и минимизирају значај посјете предсједнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић САД, која је представљала трн у оку сљедбеницима пробосанске политике у Сарајеву. Када у томе нису успјели, пласирали су лаж о приватизацији 'Електропривреде Републике Српске' путем портала којег контролише један од њихових савјетника у Сарајеву. На крају су јавно коментарисали неистине које су произвели, што је трагикомично", рекао је Кошарац.

Додао је да производња лажних вијести и афера с циљем дестабилизације институција Републике Српске представља начин на који су у протекле четири години функционисали губитници из "Савеза за поразе".

"Док они производе лажне вијести и афере, институције Републике Српске повећавају плате и пензије, као и сва друга примања буџетским корисницима. Док они воде специјалне ратове против институција Републике Српске, ми чувамо институције, реализујемо пројекте у сваком граду и општини, градимо и јачамо Републику Српску. У томе је кључна разлика између њих и нас и ту разлику ће грађани Републике Српске препознати на општим изборима у октобру", поручио је Кошарац.