latinica  ћирилица
06/08/2018 |  14:21 ⇒ 18:40 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са општинским руководством Новог Града (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић у радној је посјети општини Нови Град.

У згради Општине одржан је радни састанак на коме је присуствовала предсједница Владе Жељка Цвијановић, министар финансија Зоран Тегелтија, посланик у Народној скупштини Српске Вања Бајић и начелник Општине Нови Град Мирослав Дрљача. 

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Новом Граду да је Влада Српске обезбиједила 120 милиона КМ који се пласирају у различите пројекте широм Српске.

Цвијановићева је након састанка са начелником општине Нови Град Мирославом Дрљачом рекла да се у овој општини реализују пројекти вриједни 1,4 милиона марака.

"Све су то важни пројекти, а већина средстава долази из јавних инвестиција из средстава Владе Српске. Имамо одређен број пројеката на основу подршке Владе Србије кроз програме `Србија један` и `Србија два`. Наравно да то представља посебан активизам и даје посебну динамику", рекла је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, ријеч је о пројектима од локалне путне инфраструктуре до реконструкције школа и изградње водовода, што све заједно значи побољшање услова живота за грађане.

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да је износ средстава одобрен од Владе Српске за ову општину рекордан у посљедњих четири до пет година и гарантује да ће сви планирани пројекти бити завршени.

"Сматрамо да је Влада својим активностима омогућила даљи развој Новог Града јер нам је једна од преокупација да се ради на инвестицијама, посебно у сеоском подручју гдје живи двије трећине становника наше општине", рекао је Дрљача.

Према његовим ријечима, до краја године у овој општини биће реализована 123 пројекта.

Извор: РТРС/СРНА