latinica  ћирилица
06/08/2018 |  14:09 | Аутор: СРНА

Отворен обновљени Дом културе у Средњој Слатини

Обновљени Дом културе у Средњој Слатини код Шамца, у који је уложено 43.000 КМ, данас је отворен и служиће као мјесто окупљања 250 Срба и Хрвата који живе у том мјесту.
Обновљени Дом културе у Средњој Слатини код Шамца - Фото: СРНА
Обновљени Дом културе у Средњој Слатини код ШамцаФото: СРНА

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да је у обнову општина уложила 21.000 КМ, Министарство цивилних послова БиХ са 15.000 КМ, а 7.000 КМ су донирали људи из дијаспоре који су поријеклом из Средње Слатине.

"Овај објекат ће бити од посебне користи за млађе генерације којих је много у овој малој мјесној заједници. Обновљени Дом културе служиће за одржавање разних манифестација којих ће, надам се, у наредном периоду бити још више", рекао је Милићевић.

Он је подсјетио да се ових дана у скоро свим мјесним заједницама на шамачком подручју изводе инфраструктурни радови, што је и циљ општинске управе да се у будућности посвети развоју инфраструктуре.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Средња Слатина Цвијан Пајић захвалио се општини на обновљеном Дому културе, те истакао да мјештани сада имају мјесто гдје могу да се друже.

Отварању Дома културе у Средњој Слатини присуствовали су предсједник Скупштине општине Шамац Николина Шкрбић и предсједник Српског културно-умјетничког друштва "Просвјета" Марија Марић.