latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:24 ⇒ 12:21 | Аутор: СРНА

Помен погинулима српским борцима у Средњој Слатини

У Средњој Слатини код Шамца служен је парастос за погинуле у протеклом одбрамбено-ослободилачком рату и поручено да се никада не смију заборавити они који су животе дали за слободу Републике Српске.
У Средњој Слатини код Шамца служен парастос - Фото: СРНА
У Средњој Слатини код Шамца служен парастосФото: СРНА

Свештеник јереј Драган Павловић служио је помен за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, три цивилне жртве рата и три припадника ваздухопловне јединице који су погинули почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у Средњој Слатини.

Начелник општинског Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да су се данас поклонили онима који су платили највећу цијену за одбрану Републике Српске.

"Дужност свих нас је да никада не заборавимо њихову жртву", рекла је Тривићева.

Предсједник мјесне борачке организације Деспо Деспић рекао је да се парастос погинулим борцима и цивилима служи од 2002. године када је саграђен споменик на којем су уклесана имена шест погинулих бораца из Средње Слатине и шест бораца који су у вријеме погибије живјели у овом мјесту.

"Данас одајемо дужну пошту свим погинулим борцима. Њихова дјела не смијемо никада заборавити, јер су нам они извојевали слободу у којој данас живимо са својим породицама", рекао је Деспић.

Породице погинулих, представници локалне власти и мјесне борачке организације прислужили су свијеће и полижили вијенце код споменика.