latinica  ћирилица
05/08/2018 |  18:03 | Аутор: Б92

"Грађани" стигли већ до првог трофеја

Фудбалери Манчестер ситија резултатом 2:0 савладали су Челси и тако освојили први трофеј у сезони, Комјунити шилд.
Нови тријумф Ситија (Фото: Twitter @premierleague) -
Нови тријумф Ситија (Фото: Twitter @premierleague)

У комјунити шилду наступају актуелни шампион Премијер лиге, што је Манчестер сити, и освајач ФА купа, лондонски Челси.

Сити није имао већих проблема да се домогне првог, а вјероватно не и јединог, трофеја у сезони. Манчестерски плавци су дошли до побједе са два гола најбољег нападача екипе Серхија Куна Агуера.

Оба тима су изашла на терен у комбинованом саставу, Ситију су недостајали Едерсон, Силва, Де Брујне... док су Челсију највише фалили Куртоа, Азар и Кејхил.

Од самог старта шампион Енглеске је кренуо офанзивно, са притисцима на задњу линију "Плаваца", а један од најсвежијих био је млади Фил Фоден, који је имао праву прилику да се докаже менаџеру Пепу Гвардиоли.

Управо је он асистирао једном од најбољих нападача свијета Серхиу Агуеру, који је већ у 13. минуту матирао свог бившег саиграча Вилија Кабаљера за 1:0.

Сити је наставио да притиска, и није давао Челсију прилику да дође до евентуалног поравнања резултата.

Тим Пепа Гвардиоле је сјајно умртвио било какав покушај Челсија да дође до моментума и иницијативе, прије свега задржавањем лопте у свом посједу, али и ефикасном реализацијом контра напада.

Бернардо Силва, који је овај меч играо на централној позицији, за разлику од претходне године када је више нападао по боку, сјајно је проиграо Куна Агуера који је још једанпут био неумољив и повисио на 2:0.

"Грађани" су тако дошли до свог петог трофеја Комјунити шилда, први пут од 2012. године и показао да и ове сезоне има намјеру да освоји титулу Премијер лиге.