latinica  ћирилица
05/08/2018 |  16:33 ⇒ 06/08/2018 | 10:21 | Аутор: СРНА

Додик у Требињу посјетио дјевојчицу Софију Радовановић и пчеларе Љубибратиће

Фонд солидарности за лијечење дјеце у иностранству испунио је очекивања, рекао је предсједник Милорад Додик у Требињу, гдје је посјетио породицу малене Софије Радовановић, која је побиједила тумор ока. Подршка и солидарни програми су обавеза институција Српске. Додик је посјетио и породично газдинство Љубибратића, успјешних пчелара из Требиња.

Софија је добила најаважнију животну битку, захвљаујући средствима Фонда солидарности и донацијама хуманих људи. У ситуацијама попут њене, најважнија је брза реакција и доступност новца за лијечење у медицинским центрима у инострантву, истакао је предсједник Српске Милорад Додик.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је и примјер мале Софије Радовановић показао да Фонд солидарности треба да постоји, а не да људи у најтежим ситуацијама "просе" и организују различите хуманитарне акције.

Подршка за Софију, и сву обољелу дјецу, на путу до оздрављења неће изостати ни у будуће, што породицама малих хероја много значи.

Додик са пчеларима у Требињу

Институције Српске су на услузи грађанима, ослушкују потребе и пружају подршку. Стварање повољног привредног амбијента један је од главних задатака, посебно за запошљавање младих, истако је Додик током посјете породичном газдинству Љубибратића. Пчеларством се баве три генерације, на имању у селу Љубова, код Требиња.

Ова година по приносима меда биће једна од бољих за Љубибратиће и херцеговачке пчеларе. Квалитетан мед, љековитог својства продаваће се не само на домаћем тржишту него и у земаља региона. Уз системску подршку мед би као бренд Срспке могао освојити свјетско тржиште.

Додик је рекао да ће се учинити све да се овим људима помогне да квалитет и обим производње подигну на још већи ниво.

"Херцеговина је позната као простор који има све претпоставке за квалитетну производњу меда. Овдје има много људи који се баве производњом меда", рекао је Додик приликом посјете породици Љубибратић.