latinica  ћирилица
05/08/2018 |  14:41 ⇒ 14:48 | Аутор: СРНА

Официр Војске Црне Горе на прослави "Олује" у Книну

Официр Војске Црне Горе на тврђави у Книну на прослави акције "Олуја" у Хрватској показао је да слави највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата, сматра посланик Демократског фронта Славне Радуновић.

Радуновић је навео да је тај представник Црне Горе славио "Олују" уз усташку иконографију.

"Ово није Црна Гора, ово је отјелотворење Павелићеве и Мусолинијеве НДЦГ. Црна Гора која се гради на антисрпству и која слави прогон 250.000 српских цивила не служи својим држављанима на част него за бруку", написао је Радуновић на Фејсбук профилу.

Радуновић, који је и висок функционер Нове српске демократије, навео је да ова Црна Гора нема ништа са оном на чију се славу и традицију позива.

Он каже како је мислио да постоји граница у "шлихтању Владе Црне Горе", али да је ово доказ да се, и кад се дотакне морално дно, копа да би се спустио још ниже.

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић написао је на Твитер налогу да осјећа стид због издајничког поступања Владе Црне Горе.

"Као етнички Црногорац и борац за суверену Црну Гору од 1989. године, данас осјећам стид због издајничког поступања марионетске Владе Црне Горе. Зло вријеме. Али све пролази, а истина остаје", навео је Медојевић, који је и предсједник Покрета за промјене.

Потпредсједник Нове српске демократије Јован Вучуревић истакао је да је црногорска јавност могла да види официра војске Црне Горе на усташком пиру у Книну, гдје се слави геноцид над српским народом, протјеривање 250.000 људи, клање цивила, гдје се величају Павелић, Лубурић, Францетић.

"Да ли се ово шаље нека порука Србима у Црној Гори када се представник ове власти налази раме уз раме са /Антом/ Готовином, /Младеном/ Маркачем и другим зликовцима", написао је Вучуревић на Фејсбук профилу.

Он је нагласио да у тренутку када се мисли да актуелна власт не може више понизити Црну Гору и ниже падати у својој политици, они докажу супротно.