latinica  ћирилица
05/08/2018 |  13:31 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

СНСД: ПДП се нада да су грађани заборавили њихов сраман однос према пензионерима

СНСД је саопштио данас да кадрови ПДП-а, узимајући за право да коментаришу економске и социјалне мјере Владе Републике Српске, све наде полажу у то да су грађани Српске заборавили период њихове власти, као и сраман однос према пензионерској популацији.
СНСД -
СНСД

Из СНСД-а наводе да је невјероватно да ПДП себи и даље даје за право да говори о пензијама и пензионом систему Републике Српске.

"Грађане Српске не треба посебно подсјећати колико пута је ПДП посљедњих година најавио да ће исплата пензија бити прекинута, а она не само да је постала редовнија, него су пензије више пута повећане", наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а оцјењују да се ПДП, странка "експерата", већ два дана "посипа пепелом покушавајући ублажити катастрофалну изјаву почасног предсједника Младена Иванића о томе како су већ 11. у мјесецу рачуни Фонда ПИО празни, иако већ двије и по године Фонд нема своје рачуне већ послује на трезорском принципу".

"Постаје очигледно да је незнање кадрова ове странке пропорционално њиховој способности вођења пензионог система коју су показали док су чинили власт у Српској", наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а истичу да пензионери, али и грађани савршено добро знају како им је било у периоду када су кадрови ПДП-а предводили власт у Српској, а као резултат њиховог рада намећу се два питања, од којих је једно зашто су 2001. године свим пензионерима умањене пензије за 50 одсто, што се нигдје и никада, прије или касније, није десило.

"Друго питање које постављају пензионери односи се на најаву да ће преузимањем Агенције за лијекове БиХ, ПДП смањити цијене лијекова за најмање 50 одсто. Након што су именовали свог кадра за директора Агенције, цијене лијекове су прво подигнуте, а онда дјелимично снижене, тако да у коначном не само да лијекови нису појефтинили, него су многи и поскупили", наводи се у саопштењу.