latinica  ћирилица
05/08/2018 |  13:10 ⇒ 13:28 | Аутор: РТРС

Максимовић: Након избора формирати владу националног јединства

Предсједник Покрета Успјешна Српска Златко Максимовић рекао је данас на јавној трибини у Бијељини да након октобарских избора у Српској треба формирати владу националног јединства.
Златко Максимовић - Фото: РТРС
Златко МаксимовићФото: РТРС

Максимовић је рекао да је свијет данас нестабилнији него икада до сада и да не можемо очекивати да ће Балкан, као вјечито најнестабилнији дио свијета, остати миран док се, како је рекао, љуља Европска унија и док се Америка, Русија и Кина боре за превласт.

- Још мање можемо очекивати да ће те свјетске нестабилности бити поштеђени Срби- ни у Србији, ни на њеном Косову, ни у Републици Српској. Срби су у сваком свјетском пуцању служили као муниција. Неће другачије бити ни овај пут. Као што видимо и као што осјећамо кад чујемо повишене предизборне тонове на ту тему, са свих наших политичких страна. До мира се никада није стизало преко ратоборности, ту лекцију још нисмо научили - рекао је он.

Максимовић је наглсио да Српска у ту нестабилност не смије ући са политиком подјела.

- Успјеха нема ако неслога буде велика. А све изгледа да послије ових избора нећемо бити сложнији - истакао је он на трибини Покрета Успјешна Српска "Успјећемо због Српске".

Максимовић сматра да је рјешење у формирању владе националног јединства након окотобарских избора, коју би чинили стручњаци.

- Ако ти људи нису чланови политичких партија, тим боље. А ако јесу из партијских редова, онда разлог за њихово постављање не треба да буде у томе из које су партије, већ у томе колико знају о свему чиме треба да управљају. Стручна влада, а не политичка влада, ванредна влада за ванредна времена, то ће предлагати Покрет Успјешна Српска - нагласио је он.

Сматра да та влада посебан нагласак треба да стави на одбрану. Наглашава да је најважнији сегмент те одбране спречавање одласка младих људи из земље.

Макасимовић наглашава да ће Покрет Успјешна Српска, уколико успије да пренесе своју идеју грађанима Српске, урадити велику ствар за Републику Српску.

- Желимо да једну важну и велику идеју и емоцију уведемо у Народну скупштину Републике Српске, јер ће само тако Успјети Српска - рекао је Максимовић.

Максимовић је поручио да ће Српска, са новим људима, политиком, енергијом, идејама снагом и слогом, успјети.

- Успјећемо! Ми овдје, због Српске! И успјеће Српска, ако нас послуша. Ако је убједимо и ако јој објаснимо да има историјску шансу да успије - истакао је Максимовић.