latinica  ћирилица
05/08/2018 |  11:02 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Кошарац: "Савез за поразе", предвођен Мектићем, крив за мигрантску кризу

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да саопштење "групе губитничких странака окупљених око Вукоте Говедарице и Младена Иванића, у коме тврде да 'власт у Републици Српској преувеличава проблем миграната', представља безобразну замјену теза оних који су, вршећи власт на нивоу БиХ, најодговорнији за проблем миграната јер нису учинили ништа да спријече њихов улазак у земљу и ескалацију мигрантске кризе".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је нагласио да су "представници власти у Сарајеву, посебно појединци из Министарства безбједности у Савјету министара, учинили све да на хиљаде миграната уђе у земљу, те да су сарађујући са међународним организацијама и одбијајући да стриктно примјене одредбе важећих закона о странцима и азилу, ти људи, предвођени министром Драганом Мектићем, произвели мигрантску кризу".

- Сада, када је криза ескалирала и када више не могу да је контролишу, кривицу и одговорност безобразно покушавају да пребаце властима Републике Српске, које су једине озбиљно реаговале, штитећи наше грађане и не дозвољавајући дуже задржавање миграната на својој територији - нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је додао да се "'Савез за поразе' плаши смјене неодговорног и неспособног министра Драгана Мектића, за коју постоји довољно руку у и Представничком дому и у Дому народа парламента БиХ".

- Та тачка треба да се нађе на дневном реду сједнице Представничког дома почетком септембра и биће занимљиво видјети хоће ли се ико, осим СДА и странака из "Савеза за поразе", усудити да брани неспособног министра Мектића, који јесте најодговорнији за мигрантску кризу - оцијенио је Кошарац.

Он је одбацио било какве покушаје довођења у везу МУП-а Републике Српске са криминалним групама које се баве пребацивањем миграната кроз територију БиХ.

- Овима из "Савеза за поразе" очигледно је криво што Република Српска и њене институције не пруже мигрантима топлу добродошлицу и не смјесте их у најуже центре наших градова и општина. Од /Вукоте/ Говедарице, /Мирка/ Шаровића и Мектића, који су очигледно аутори јучерашњег срамног саопштења и којима је задатак да нарушавају политичку и економску стабилност Републике Српске, ништа нас више не може изненадити - закључио је Кошарац.