latinica  ћирилица
31/07/2018 |  13:21 ⇒ 20:53 | Аутор: СРНА

Линта: Неприхватљиво да прихватни центар буде у српском селу Липа

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је да је неприхватљив приједлог да се у српском селу Липа у општини Босански Петровац гради прихватни центар за мигранте, истакавши да очекује да тај приједлог буде одбачен.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Он је указао да су тај и ранији приједлог да се мигрантски центар гради на српској земљи у Меденом пољу изазвали велико незадовољство и узнемирење малобројних српских повратника, завичајних удружења, као и Срба који су родом и поријеклом са подручја општине Босански Петровац, али и околних општина у Федерацији БиХ, саопштено је из Савеза Срба из региона.

"Савјет министара, а посебно министри из реда српског народа, треба да узме у обзир чињеницу да је ово веома осјетљиво питање јер омета повратак протјераних Срба на своја огњишта и доводи у питање слободно располагање и коришћење српске имовине", нагласио је Линта.

Он је констатовао да је јасно да у Унско-санском кантону и шире у Федерацији БиХ постоји проблем миграната, али да је потребно пронаћи локацију за градњу прихватног центра која неће угрожавати виталне интересе српског народа у том ентитету.