latinica  ћирилица
26/07/2018 |  15:08 | Аутор: СРНА

Одборници ће се изјаснити о предложеној локацији за мигранте

Начелник општине Босански Петровац Златко Вујић рекао је да ће се о предложеној локацији Липе у овој општини за смјештај миграната морати изјаснити општински одборници, па ако њихове одлуке буду у корелацији са одлукама у Сарајеву, приступиће се реализацији посла.
Мигранти у БиХ - Фото: РТРС
Мигранти у БиХФото: РТРС

"Осим доброг прилазног пута, ту нема никакве инфраструктуре. Треба увести воду, довести струју, па ко има силне милионе нека буде", изјавио је Вујић.

Он је рекао да је та локација удаљена око 25 километара и од Босанског Петровца и од Бихаћа.

"Она је у власништву наше општине и у близини нема насеља и домаћинстава као у Меденом Пољу", рекао је Вујић и додао да, као начелник може са осталим начелницима разговарати о проналаску рјешења о питању миграната, али да о томе не може сам да донесе одлуку.

Вујић је рекао да је од раније разочаран бројним одлукама којима се игноришу грађани Босанског Петровца и Унско-санског кантона, које је у највећем обиму захватила мигрантска криза.

"Ми смо раније рекли да, уз пуно уважавање мука миграната, не желимо те људе у Меденом Пољу. Послије састанка са министром безбједности Драганом Мектићем и јуче са /шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром/ Вигемарком, договорили смо да би рјешење могло бити изналажење локалитета на потезу Бихаћ - Босански Петровац", објаснио је Вујић.

Министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац изјавила је данас да је извјесно да ће локација Липе између Босанског Петровца и Бихаћа бити оспособљена за смјештај миграната којих је све више на том подручју.

"Та је локација тек недавно договорена, а министар Мектић је то данас потврдио на Оперативном штабу, који је то прихватио. То ће потврдити и Савјет министара, јер је очигледно да је сагласна и локална власт", рекла је Боровчева новинарима након састанка са градоначелником Бихаћа Шухретом Фазлићем и начелницима општина Унско-санског кантона.

Она је додала да ће све снаге уложити да би та локација била оспособљена прије зиме.