latinica  ћирилица
23/07/2018 |  15:39 ⇒ 20:36 | Аутор: СРНА

У уторак претежно облачно са локалним пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ у уторак се очекује умјерено до претежно облачно вријеме са кишом или локалним пљусковима у централним, источним, сјевероисточним и понегдје сјеверозападним подручјима.

Ујутру ће бити облачно са слабом кишом, на истоку понегдје могуће су јаче падавине, док ће на југу бити претежно суво.

Током пријеподнева и средином дана киша ће престати на сјеверу и западу уз постепено разведравање и више сунчаног времена поподне, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар, а у Херцеговини умјерена до појачана бура.

Јутарња температура ваздуха износиће од 13 до 19, на југу од 18 до 23 степена, а дневна од 23 до 29, на југу од 28 до 32 степена Целзијусових.

Данас су киша, пљускови и грмљава забиљежени у Херцеговни, централним, источним и сјевероисточним подручјима, а до краја дана или у вечерњим часовима очекују се у већини подручја.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница осам, Мраковица и Иван седло 16, Билећа 17, Хан Пијесак, Невесиње, Нови Град и Бихаћ 18, Гацко, Калиновик, Рудо, Сански Мост, Приједор и Требиње 19, Мркоњић Град, Рибник, Шипово и Тузла 20, Бугојно, Ливно, Мостар, Сарајево и Добој 21, Србац, Сребреница и Градачац 22, Бањалука, Бијељина, Зворник и Вишеград 23 степена Целзијусова.

У Фочи је данас у 14.00 часова измјерана температура ваздуха 24 степена, у Зеници 25 и Грудама 28 степени Целзијусових.