latinica  ћирилица
23/07/2018 |  15:25 ⇒ 20:33 | Аутор: СРНА

"Свакодневни скупови на Тргу Крајине попримају политичке конотације"

Покрет оснивача и симпатизера Српске демократске странке саопштио је данас да су забрињавајући покушаји појединих центара моћи да кроз свакодневне протесте на тргу Крајине у Бањалуци остваре своје политичке циљеве, те да свакодневни скупови посвећени трагичном случају породице Драгичевић полако, али сигурно добијају политичке конотације.
Политизација случаја Драгичевић - Фото: РТРС
Политизација случаја ДрагичевићФото: РТРС

Циљ је да се ослаби Република Српска, а српски народа доведе у подређен положај, оцјењују у овом покрету.

У саопштењу, које је потписао предсједник Покрета Драган Ковачевић, истиче се да су посебно огорчени на неке опозиционе партије које чине све да искористе овај несрећни случај у сврху повратка на власт.

"Није давно било када су ти данашњи опозиционари, користећи марионетску владу коју је тада предводио ПДП-овац Драган Микеревић, оптужили више од 22.000 српских родољуба да су криви само зато што су бранили своју отаџбину", подсјећају у Покрету оснивача и симпатизера СДС-а.

Завршни "ударац" овом издајничком чину, додаје се у саопштењу, дао је тадашњи предсједник Републике Српске и посљедњи врховни командант Војске Републике Српске Драган Чавић, стављајући свој потпис на акт о укидању војске.

Чланови овог покрета траже да буду санкционисани сви који свакодневно са Трга Крајине шаљу поруке да су институције Републике Српске злочиначке.

Због правде и истине, велики број српских родољуба труне у хашким и сарајевским казаматима само зато што су бранили свој народ и своју отаџбину, истиче се у саопштењу.

"Зато подржавамо правду и истину ко се год бори за њу. Правда и истина имају свој начин и мјесто борбе. У име правде и истине тражимо да се расвијетле убиства Ристе Југовића, Љубише Савића Музера, Срђана Кнежевића и других српских родољуба", поручују из овог покрета.

Покрет оснивача и симпатизера СДС-а тражи од надлежних институција да хитно буде ријешен случај настрадалог младића Давида Драгичевића, а да група "Правда за Давида" буде уклоњена са Трга Крајине како би се омогућило да се овај случај ријеши у легалним институцијама Републике Српске.