latinica  ћирилица
23/07/2018 |  13:50 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Патријарх Иринеј посјетио црквени Радио Светигору

Његова светост патријарх српски Иринеј посјетио је, током дводневне посјете Митрополији црногорско-приморској, просторије Радио Светигоре, који ове године прославља 20 година постојања, и благословио даљи рад црквених медијских прегалаца, са надом да ће још дуго ширити ријеч Јеванђеља Христовог.
Његова светост патријарх српски Иринеј током дводневне посјете Митрополији црногорско-приморској - Фото: СРНА
Његова светост патријарх српски Иринеј током дводневне посјете Митрополији црногорско-приморскојФото: СРНА

Патријарх Иринеј честитао је колективу овог васељенског радија значајан јубилеј и захвалио свима који раде на овом пољу црквене мисије.

Директор и главни и одговорни уредник овог радија протојереј-ставрофор Далибор Милаковић и протојереј Никола Пејовић упознали су патријарха о раду, покривености и плану развоја Радио Светигоре и медија који егзистирају при Митрополији црногорско-приморској.

Светигора је своје свједочење Господа и вјере православне почела са благословом блаженог спомена патријарха српског Павла и митрополита Амфилохија на Духове 7. јуна 1998. године, а ово је прва посјета патријарха Иринеја овом црквеном радију.

Његова светост патријарх српски Иринеј, заједно са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, посјетио је и редакцију портала Митрополије.