latinica  ћирилица
23/07/2018 |  13:09 ⇒ 13:11 | Аутор: РТС

Звезда против Легије или Спартака!

Српски шампион Црвена звезда, уколико претходно елиминише Судуву, играће у трећем колу квалификација за Лигу шампиона против побједника двомеча Легија Варшава - Спартак Трнава, одлучено је жријебом у Ниону. Партизан, Раднички и Спартак чекају ривале у квалификацијама за Лигу Европе.

Шампион Србије и најтрофејнији српски тим Црвена звезда био је у групи неповлашћених тимова за треће коло квалификација за Лигу шампиона (наравно, ако претходно прође литванску Судуву), и пут је води у Пољску или Словачку.

Вољом жријеба одлучено је да противник екипе Владана Милојевића у трећој рунди квалфикација буде бољи из дуела Легије из Варшаве и Спартака из Трнаве.

Црвена звезда би у евентуалном двомечу трећег кола квалификација прву утакмицу играла на свом стадиону, 7. или 8. августа. Реванш сусрети играће се 14. августа. 

Што се квалификација за Лигу Европе тиче, Партизан ће (уколико елиминише литвански Тракаи) бити повлашћен у трећем колу и то му за противника може донијети неку од следећих екипа: Рио Аве, Зорја, Астерас Триполис, Башакшехир, Динамо Минск, Хајдук Сплит, Лех, Адмира, ЛАСК, Луцерн, Сенкт Гален...

Нишки Раднички ће бити неповлашћен уколико претходно направи велики подвиг и избаци Макаби из Тел Авива, као и Спартак који у другом колу игра са прашком Спартом.