latinica  ћирилица
23/07/2018 |  11:07 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Пореска управа: Стални радни однос за деветоро дјеце погинулих бораца

Пореска управа Републике Српске примила је на недавно завршеном јавном конкурсу у стални радни однос 32 нова службеника, од којих је девет високообразованих из категорије дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске, изјавила је данас директор те институције Зора Видовић.

Она је новинарима у Бањалуци рекла да је пријемом у стални радни однос ових деветоро лица дат допринос опредјељењу Владе да буде ријешено питање запошљавања дјеце погинулих бораца.

Видовићева је изразила задовољство што је Пореска управа расписала конкурс за попуну радних мјеста радника који су отишли у пензију или отишли из ове институције.

"Посебну пажњу смо обратили на дјецу погинулих бораца и ратне војне инвалиде, што је већ наша пракса. То је један мали начин да се одужимо њиховим родитељима који су дали за Српску оно највриједније што су имали - живот и дијелове тијела. И у наредном периоду се посебна пажња мора обратити на те категорије у цијелој Републици Српској", рекла је Видовићева.

Она је за наредну годину најавила расписивање још једног конкурса, с обзиром на то да значајан број људи у Пореској управи одлази у пензију.

"Трудићемо се да примимо у радни однос сву дјецу из категорије погинулих бораца која обављају сада приправнички стаж код нас, као и оне који су запослени на одређено вријеме. То су честита и вриједна дјеца која добро обављају свој посао", навела је Видовићева.

Пожељевши новим службеницима успјех у њиховом будућем раду, Видовићева је додала да је запошљавање младих кадрова корисно и да га треба потенцирати, јер је старосна структура у тој институцији доста лоша.

Биљана Ристић из Теслића, која је завршила Економски факултет у Бањалуци и добила посао у Пореској управи, рекла је да то много значи дјеци из категорије погинулих бораца Војске Републике Српске.

"Вјерујем да ћемо колеге и ја коректно и досљедно обављати свој посао. Пореска управа је институција која је показала велико поштовање према категоријама које су дале највећи допринос за опстанак Српске", оцијенила је Ристићева након данашњег пријема за нове службенике у Пореској управи у Бањалуци.

У Пореској управи су рекли да од нових службеника очекују да предано раде, извршавају свакодневне задатке и допринесу даљем јачању и развоју ове институције и пружању још квалитетнијих услуга пореским обвезницима.

Пореску управу Републике Српске је у 2017. напустило 47 службеника, а у овој години расписан је јавни конкурс за попуњавање упражњених радних мјеста.