latinica  ћирилица
23/07/2018 |  10:46 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Мектић је највећа срамота данашње политичке сцене

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић оцијенио је да је "посљедњим медијским иступима и прљавим нападима на Министарство унутрашњих послова Републике Српске министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић, који је на ту позицију именован вољом Бакира Изетбеговића, а не српског народа, само доказао да је "највећа срамота данашње политичке сцене".
Џевад Галијашевић (фото:insajder.ba) -
Џевад Галијашевић (фото:insajder.ba)

"С обзиром на чињеницу да на ту позицију није дошао вољом српског народа, Мектић зато и мрзи најбољег и најчаснијег полицајца Драгана Лукача, који му је показао како се воли и брани Република Српска и њен уставни поредак, како се чува стабилност, јавни ред и мир и како се за три године од добре безбједносне агенције може направити најбоља, за разлику од Мектића који је друго име за хаос и срушени безбједносни систем", истакао је Галијашевић.

Он је навео да "Мектића боли чињеница што је Лукач родољуб и што успјешно води Министарство унутрашњих послова Српске које је једно од најчвршћих бедема одбране Српске и њених институција".

"Зато Мектић и напада најбоље и најхрабрије људи у Републици Српској, јер њиховим рушењем срушиле би се најважније институције и Република Српска у цјелини", изјавио је Галијашевић Срни.

Он тврди да је "Мектић један од оних који је урадио значајан дио посла за Исламску државу и свог газду Бакира Изетбеговића, јер је управо он измјенама закона о странцима из Имиграционог центра ослободио припадника одреда 'Ел муџахид' Абу Хамзу и нанио непроцјењиву штету безбједности земље, те омогућио долазак највећег стручњака за минско-експозивна средства Ал каиде - Тарика Махмуда Ахмед ел Саваха из Гвантанама у БиХ".

"О самом Мектићу и његовој способности као министра безбједности довољно говори и чињеница да су се за вријеме његовог мандата десила два терористичка напада у БиХ, напад на премијера а данас предсједника Србије Александра Вучића, мигрантска криза која поприма све озбиљније размјере... За све то вријеме Мектић забавља народ својим медијским иступима износећи гнусне лажи на рачун институција Републике Српске и измишљајући наводне афере о наоружавању, паравојним формацијама, а сада и о дилању дроге", рекао је Галијашевић.

Он је навео да "о томе шта је и ко је Мектић говори и чињеница да Тужилаштво БиХ води истрагу против њега због дипломе коју има а која никада није била, нити је данас адекватна за било какав посао у БиХ".

"Ријеч је о дипломи Више школе унутрашњих послова МУП-а Хрватске, која није нострификована и са којом није могао бити директор Службе за послове са странцима, нити се запослити у јавној управи", истакао је Галијашевић.

Он је навео да је "Република Српска од свог настанка изложена разним притисцима, али да су притисци којима је данас изложена јачи него икад с обзиром да долазе и од представника Савеза за промјене, који су на власт на нивоу БиХ дошли из Републике Српске".

"Данас су ти притисци јачи него икада и зато што је Српска у сваком смислу, под лидерством предсједника Републике Милорада Додика, јача него икада. Додик је преузео Српску прилично развлаштену и невидљиву на међународној арени гдје се о њој одлучивало, углавном на њену штету, економски девастирану, у приватизацијама опљачкану, са банкама које су продаване за једну марку, без иједног метра ауто-пута", истакао је Галијашевић.

Српска је тада, каже он, "имала нејаке институције са уплашеним, савитљивим и послушним политичарима или, како их је недавно описао бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун, флексибилним и кооперативним".

"Снага и одлучност Милорада Додика и премијера Жељке Цвијановић да све то промијени дала је резултат на свим пољима. Српска данас има ауто-путеве, болнице, високошколске установе, инфраструктуру, али најважније од свега има храбрости и поноса да каже моћним западним силама - 'тукли сте нас, бомбардовали и тровали осиромашеним уранијумом, мрзите српски народ и Републику Српску, свјесни смо те мржње и знамо да вам сметамо у многим геополитичким пројекцијама, али ми идемо даље на путу развоја'", рекао је Галијашевић.

Зато је, закључује он, "покренута обојена револуција у Српској, уз иконографију фашисоидног "Отпора" и реторику којом је рушен Слободан Милошевић, Србија бомбардована, отето Косово и зато се нападају најбољи и најхрабрији људи у Републици Српској.