latinica  ћирилица
23/07/2018 |  10:25 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

Мајкићева одговорила Иванићу: Све ће се показати на изборима

Зна се тачно ко како стоји и то ће се показати на изборима – каже за Српскаинфо посланик СНСД у парламенту БиХ Душанка Мајкић, коментаришући изјаву кандидата Савеза за побједу за српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да је "Додикова једина шанса крађа гласова, што не би било први пут".
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија) -
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија)

Мајкићева је рекла да је ријеч о непристојној изјави Иванића, коју готово не би требало ни коментарисати.

"Прво, о свим изборима који су се до сада одржали, извјештаје је правила Централна изборна комисија и никада нису ставили ниједну примједбу. Оне примједбе које су долазиле од ЦИК и за које се сматрало да треба реаговати, реаговало се, резултати су поништени, а избори поновљени. Ове године је опозиција покушавала да прогура један потпуно непровјерен систем за гласање, који се могао руководити из одређеног центра и подешавати се гласови, али им то није прошло и сада треба причати да онај ко је сигуран фаворит на изборима једино може да победи крађом гласова. То је страшно", поручила је Мајкићева.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић је на скупу у бањалучкј Мјесној заједници Кола – Мањача изразио увјереност у побједу и нови мандат српског члана Предсједништва БиХ.

"Имаћу више гласова од Милорада Додика. Сва истраживања показују да имам јачу подршку. Додикова једина шанса је крађа гласова, што не би било први пут, али сада им то нећемо дозволити. Међутим, моја побједа неће бити толико значајна ако снажно не подржите и Вукоту Говедарицу. Јер, Вукота и ја, као тим, донијећемо побједу Републици Српској", рекао је Иванић на скупу.