latinica  ћирилица
22/07/2018 |  14:58 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд први пут има оперативна сазнања о убиству Оливера Ивановића

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Београд по први пут има нека оперативна сазнања о убиству лидера Грађанске иницијативе "Србија, деморатија, правда" Оливера Ивановића, иако јој није дозвољено да води истрагу о том случају.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Вучић је рекао да је оно што је Србија сада добила "нешто што има смисла и логике". "Први пут је логично, да ли је тачно - видећемо", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Предсједник Србије истиче да од 16. јануара, када је у Косовској Митровици убијен Оливер Ивановић, понавља да је сигуран да ће починиоци бити пронађени.

Коментаришући критике да води неодговорну политику када је ријеч о Косову, Вучић је рекао да се бори за Србију и мир на све начине, а да су они који га прозивају дозволили да се Црна Гора 2006. године одвоји од Србије и да Косово прогласи независност 2008. године.

Вучић каже да је поносан што је у свијету промјенио слику Србије, јер само онда када је Србија поштована може да се учинити нешто за српски народ на Космету и уопште.

Он истиче да је пасионирана жеља Албанаца да освоје сјевер Косова, али да српски народ не треба да се боји америчких војних возила који се ових дана могу видјети на сјеверу Космета.

"Важно је да се ту сачува мир. Када видите шта је оно што ми имамо, а са чим они располажу, то је неупоредиво. Важно да имамо јаку полицију и војску", рекао је Вучић.

Говорећи о покушају Приштине да блокира преговоре о енергетици, Вучић је рекао да су Газиводе "стратешка ствар" и да о том питању не би даље говорио да би не угрозио позицију Србије.

Вучић је као потпуно неважну ствар окарактерисао позив лидера Бошњачког националног вијећа Сулејмана Угљанина министру спољних послова самопроглашеног Косова Беџету Пацолију да посјети Нови Пазар, истакавши да су то све "приче за малу дјецу и да се не дешавају први пут".

"Он је себи правио рекламу", рекао је Вучић и додао да се министру унутрашњих послова Србије Небоши Стефановићу "добро јавило да Пацоли неће доћи у Србију".

Вучић је поручио да поштује Бошњаке и да се за њих бори, као и за све грађане Србије.