latinica  ћирилица
22/07/2018 |  08:55 ⇒ 09:03 | Аутор: СРНА

Град Требиње наградио најбоље студенте петодневним путовањем

На петодневно наградно путовање ноћас је кренуло 29 најбољих студената из Требиња, чију екскурзију, по одлуци градоначелника Луке Петровића, финансира Град Требиње.
Требиње: Најбољи студенти испраћени на путовање - Фото: СРНА
Требиње: Најбољи студенти испраћени на путовањеФото: СРНА

Студенти ће током путовања обићи три европске престонице - Беч, Будимпешту и Братиславу, а са њима на путовање кренуо је и туристички водич који ће их упознати са свим знаменитостима ових градова.

Ово је први пут да један град у Републици Српској награђује екскурзијом најбоље студенте, као подстрек да постигну још боље резултате у наставку студирања, односно стручног усавршавања.

Студенте су на пут, осим родитеља, испратили и градоначелник Требиња Лука Петровић и његов замјеник Мирко Ћурић.

Петровић је рекао да је ово само мали знак пажње према најбољим студентима, којима је пожелио сретан пут и лијепо дружење на путовању.

- Ви сте будућност овог града. Надам се да ћете сутра, када завршите, бити на услузи свом Требињу. Градска управа ће вам увијек бити на располагању - истакао је Петровић.

Он је додао да ће Градска управа и убудуће пратити и награђивати рад највреднијих студената и настојати да им обезбиједи услове да у свом граду примијене оно што су научили током школовања.

На екскурзију је кренуо и Срђан Ратковић, студент Филозофског факултета, одсјек историја на Палама, за кога је ово једно ново искуство и позитиван примјер рада градске власти у Требињу.

- Ово је нешто ново у Требињу и за сваку је похвалу. Цијене наш труд и хвала им на томе. Надам се да ћемо се лијепо дружити на овом путовању - истакао је Ратковић.

Очекује се да студенти данас у послијеподневним часовима стигну у Беч, а повратак у Требиње планиран је за 26. јул.

Студентима је обезбијеђен превоз, смјештај и храна.