latinica  ћирилица
21/07/2018 |  20:18 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Теслић: Хоће ли бити још смјена локалних функционера?

Смјене функционера, директора јавних установа и чланова управних одбора у протекле двије сједнице изазвале су бурна реаговања у локалном парламенту Теслића. У СНСД-у кажу да су незадовољни њиховим радом, а општинска власт предвођена СДС-ом опструише одлуке Скупштине.

Смијењени су директори и чланови управних одбора Дома здравља и Дјечијег вртића, као и начелник Одјељења за просторно уређење. Чистка је направљена и у редовима управних одбора Центра за социјални рад и општинске Туристичке организације.

Опозван је и потпредсједник Скупштине, а фотеља се тресла и замјенику начелника Теслића. Све то на иницијативу једне трећине одборника. У СНСД-у каже да су незадовољни радом свих смијењених функционера. Од нових кадровских рјешења очекују боље резултате.

- Очекујемо преузимање одговорности за општину Теслић и њену будућност. Смјене које су се десиле ми смо најављивали већ прије и урађене су искључиво у интересима грађана и општине - каже Мишо Стојановић, предсједник Клуба одборника СНСД-а.

Смјене су незаконите и општинска управа ће претрпјети штету због таквих одлука, тврде у Клубу одборника СДС-а. Њихови актери, кажу, морају одговорати.

- Смјене су незаконите и нису у складу са Статутом општине Теслић. Оне су инструисане из локалног СНСД-а који, заједно са својим новим коалиционим партнерима ПДП-ом и ДНС-ом, покушава да врши удар на кадрове СДС-а - тврди Милан Касаповић, предсједник Клуба одборника СДС-а.

И док у СНСД-у најављују да ће са чишћењем редова наставити и у септембру како би стање у Теслићу довели у ред, у СДС-у признају да су им од локалних проблема важнији предстојећи избори.

- Ми ћемо се фокусирати на изборе, а послије тога позабавићемо се и локалном заједницом. Тренутно нисмо у већини и функционишемо као опозиција - каже Касаповић.

Општинска власт и кадрови СДС-а опструисали су сарадњу са републичком влашћу, подсјећају у СНСД-у. Томе се, кажу, мора стати у крај.

- То је, може се рећи, инаћење са републичким властима. Било је много опструкција од стране општинских власти да се било шта уложи у општину Теслић - тврди Стојановић.

У ПДП-у на наше позиве данас нису одговарали. Социјалисти су на протеклој сједници били уздржани јер им се, кажу, однос ПДП-а и СНСД-а не допада. Ипак, тврде остају вјерни свом коалиционом партнеру СНСД-у. Уз СНСД су и радикали, Независни клуб одборника, али и ДНС. Тако су СДС-у остали само СДА и СДП. Да изненађењима нема краја, у СНСД-у кажу да одборници СДС-а нису јединствени и да тек дио њих подржава теслићког начелника.