latinica  ћирилица
21/07/2018 |  15:24 | Аутор: РТРС

Савић: Праве битке тек слиједе!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да за његову екипу Европско првенство почиње утакмицом четвртфинала.
Дејан Савић (Фото: Ватерполо савез Србије) -
Дејан Савић (Фото: Ватерполо савез Србије)

"За нас првенство сада почиње. Не желим ништа о Мађарима да причам, нека се заврше дуели у недјељу. Наш задатак јесте да одржимо такмичарски тонус. Нисмо имали јаке утакмице у групи, користили смо их за друге ствари, а сада је вријеме за сусрете у којима се игра само на побједу", рекао је Савић.

Српски ватерполисти имали су јуче слободно послије подне, али су увече после састанка пажљиво посматрали дуел Хрватске и Грчке, односно Шпаније и Црне Горе. Заједно са Италијом и Србијом директни четвртфиналисти су још Хрватска и Шпанија.

Србија ће у уторак у четвртфиналу Европског првенствау Барселони играти против бољег из дуела између Холандије и Мађарске која је велики фаворит у том мечу.

"Није први пут да имамо три дана слободно. Знам већ да ћемо га искористити на најбољи могући начин. Учинићемо све да Мађаре дочекамо у најбољем могућем издању. Добри су, бољи од резултата које су остварили до сада", рекао је Сава Ранђеловић.

Капитен Филип Филиповић, МВП другог кола, успјешно води екипу, а утакмице у групи је већ заборавио.

"Није Словачка екипа на коју би још требало да се троше ријечи. Најважније је да смо живи и здрави, да повреда нема и да ћемо спремни дочекати утакмице. Досадашње су потврдиле да је ово изузетно јако такмичење, а ми се не заваравамо да су Мађари слаби", казао је он.