latinica  ћирилица
21/07/2018 |  15:05 | Аутор: СРНА

У недјељу топло и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјењиво облачно, топло и спарно вријеме са темепратуром вадуха до 34 степена Целзијусова, али се увече очекује јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином.
Сунчано вријеме - Фото: РТРС
Сунчано вријемеФото: РТРС

Ујутро ће на сјеверу и западу преовладавати облачно вријеме са кишом која ће повремено падати, док ће на југу и истоку бити сунчаније, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се топло и претежно суво вријеме са сунчаним периодима и промјењивом облачношћу. Краткотрајни пљускови могући су понегдје, углавном на западу.

Јача киша и пљускови увече ће прво захватити западне и сјеверно крајеве, а током ноћи и до понедјељка ујутро већину предјела.

Дуваће слаб и умјерен југозападни вјетар, у Херцеговини југоисточни.

Минимална температура ваздуха од 15 до 22, а Највиша дневна од 29 на западу до 34 степена Целзијусова на југу и југоистоку. Свежије ће бити у вишим предјелима.

Киша, пљускови и грмљавина очекују се и почетком наредне седмице, а метеоролози су за сриједу најавили претежно сунчано и топлије вријеме, са појавом рјеђих пљускова на истоку и понегдје у Крајини.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Мостар је данас био најтоплији град са 35 степени колико је измјерено у 14.00 часова. У Грудама су у исто вријеме измјерена 34 степени, у Бањалуци 33, а у Бијељини, Требињу, Добоју, Приједору, Фочи, Тузли и Градачцу 32 степена.

У Новом Граду, Вишеграду, Билећи, Српцу, Бихаћу, Бугојну и Санском Мосту измјерен је 31 степени, у Рудом, Мркоњић Граду и Сарајеву 30, у Сребреници и Ливну 29, на Сокоцу 28, на Мраковици и на Хан Пијеску 27, у Калиновику, Гацку, Невесињу и на Иван Седлу 26, док је на Бјелашници било 17 степени Целзијусових.