latinica  ћирилица
21/07/2018 |  11:17 | Аутор: РТРС

Костајница: Регистровано пет нових, а затворено 11 занатско-предузетничких радњи

У Костајници је у првих шест мјесеци регистровано пет нових предузетничких радњи, док је истовремено затворено њих 11, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.
Костајница - Фото: РТРС
КостајницаФото: РТРС

"У истом периоду прошле године регистровано је седам нових радњи, а исто толико је престало са радом", рекао је Пашић.

Он је навео да се од новоотворених дјелатности у 2018. години двије односе на трговину и поправку моторних возила, двије на угоститељство и једна услужна дјелатност.

Закључно са 30. јуном, на подручју општине Костајница било је регистровано укупно 114 занатско предузетничких радњи, а у питању су углавном трговачке радње, затим угоститељске па занатске радње.

Пашић је додао да општина Костајница ради на стварању повољног пословног окружења, а с тим у вези ове године ће додијелити осам субвенција за самозапошљавање у износу од 10.000 КМ по кориснику, односно регистрованој дјелатности.

"У општинској управи је уведен једношалтерски систем и већ неколико година одјељење за привреду, финансије и друштвене дјелатности настоји максимално убрзати процес издавања рјешења за обављање дјелатности. Уколико је документација комплетна, рјешење буде готово у року од сат времена након подношења захтјева", рекао је Пашић.