latinica  ћирилица
21/07/2018 |  09:37 | Аутор: СРНА

Ускоро спомен обиљежје у Мокром

У Мокром код Пала ускоро би требало да буде изграђен споменик за око 70 погинулих српских борца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, најавио је предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина.
БОРС -
БОРС

Парађина је објаснио да би наредне седмице требало да буде познат тачан списак бораца чија ће имена бити уклесана на спомен-обиљежје.

Он је навео да ће спомен-обиљежје бити изграђено поред споменика жртвама фашистичког терора, изнад Основне школе "Мокро“".

Он је истакао да су добили писмену сагласност од СУБНОР-а да поред споменика борцима Народноослободилачке борбе у Мокром може бити изграђен и споменик палим борцима.

"Логике има, јер је то споменик Србима из неких прошлих времена који су се борили за слободу српског народа на овим просторима и када то посматрамо то су преци нечијих очева, стричева...", сматра Парађина.

Парађина је навео да су израђени макета и пројекат за споменик, а да надлежни општински орган треба да припреми одређену документацију.

Према његовим ријечима, надлежна комисија општинске борачке организације спровешће процедуру за најповољнију понуду да би што прије кренули у реализацију тог пројекта.

"Планираном динамиком покушаћемо да то обиљежје завршимо крајем септембра", каже Парађина.

Парађина је истакао да на овај начин не дозвољавају да се забораве учесници историје и браниоци свога народа.

"Претходних година интензивно смо радили на реконструкцији и доградњи нових садражаја на централном споменику на Палама гдје је око 90 одсто пројекта реализовано", каже Парађина.