latinica  ћирилица
21/07/2018 |  08:27 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Kрос трка "Tермаг челенџ рејс"

На Јахорини данас ће бити одржана прва крос трка "Термаг челенџ рејс", јединствена у БиХ због осам препрека које такмичари морају да савладају.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС


Маркетинг менаџер хотела "Термаг" на Јахорини Немања Вучетић рекао је да је циљ трке да се привуче што већи број посјетилаца, као и промоција здравог живота.

Он је навео да хотел нуди бројне садржаје, а сви такмичари који дођу са дјецом моћи ће да оставе малишане код аниматора који ће их чувати у хотелској играоници, чија је услуга бесплатна.

Према његовим ријечима, трку подржава Олимпијски центар "Јахорина", Савез за рекреацију и фитнес из Србије, Туристичка организација Источно Сарајево, "Проинтер ИТСС", "Леда вода", компанија "Мерцедес", "Ред бул" и "Нектар".

Директор трке Милан Ђапић нагласио је да је ријеч о јединој трци са препрекама, те да је то кружна трка дужине седам километара и 430 метара.

"На стази ће бити осам препрека и стартарина трке износи 20 КМ. Уплатом се добијају стартни број, помоћ, мајице, флашица воде, чоколадица, `ред бул`, финишерска диплома и награде за све учеснике у мушкој и женској конкуренцији", рекао је Ђапић на конференцији за новинаре одржаној на Јахорини.

Ђапић је истакао да је циљ трке да пређе у традицију и окупља све више учесника, те да трка подиже организацију на виши ниво.

Трка "Термаг челенџ рејс" почеће у 11.00 часова испред ресторана "Колиба" на Јахорини.